Valgflesk, bokstavelig talt, og noen lettvektere.

I kveld var det folkemøte i regi av Avisa Hemnes om det kommende kommunevalget. Tema for møtet var å stille alle listetoppene til veggs. Alle toppene ble utfordret av en dyktig møteleder, hverandre og ikke minst spørsmål i fra salen.

Nå er det vel ikke noen vits i å komme med partipropaganda i et blogginnlegg for det er det nok av ellers. Jeg vil heller komme med noen personlige betraktninger omkring dette møtet.

Det var en selsom forsamling oppe på podiet i kveld. Alt fra store blåsere, symbolisert med de to største partiene i Norge, Arbeiderpartiet og Høyre, den nye damen, som presenterte seg som en frisk pust inn i vårt kommunale demokrati, representert ved Miljøpartiet de Grønne og vår egen SV-dronning, trønderjenta med den fineste kjolen, Senterpartimannen med den vakre stemmen, og han som, dette er hans egne ord, har liten utdanning og røyker, slik som alle FRP-ere og sist, men ikke minst,  den tannløse sjørøveren som representerte Samfunnspartiet (også egne ord).

fjkø

Kommunepolitikere, en gjeng med arbeidssomme og flinke mennesker som er villige til å ofre mye av sin fritid for at vi skal få det best mulig.
Kommunepolitikere, en gjeng med arbeidssomme og flinke mennesker som er villige til å ofre mye av sin fritid for at vi skal få det best mulig.

Det var selvfølgelig de to blåserne som var i størst fokus og snakket mest, ja, det skulle nå egentlig bare mangle, sånn er det alltid, det er de største som får si mest. Det som var overraskende for meg var mangelen på stemme fra den uutdannede røykeren.  Han var for det meste stille og så noe forsagt ut der han satt inneklemt midt i mellom ei traust dame på den ene siden og ei svært verbal og kunnskapsrik ei på den andre.

Den tannløse sjørøveren fikk god taletid, og har jo en del poenger, men det spørs om ikke han felles av sine egne ord, nettopp det at han symbolsk sett blir sett på som en tannløs røver uten makt? Tja, vi kan jo alltids håpe at han kommer i en vippeposisjon, da kan det hende det begynner å vokse ut tenner igjen?

Ellers så kom det jo fram en del politiske gulrøtter som vi så klart alle kjenner i vår kommune, det skulle nå ellers mangle, det er jo valg.

Jeg vil presentere et dikt til ære for kommunevalget, diktet heter Kommunevalgblues.

cpå@

KK

Kommunevalgblues

kovpd

En sier, stem på meg, for det er viktig

jeg er jo den klokeste av de du ser

koef

En til sier samme ting, med annen stemme

for viktig er endringen, hør nå jeg ber

ok¨

Den tredje sa akkurat samme, det samme

forvirringen øker og jammen, jeg ler

ok¨

For stemmer jeg sak, på min liste, si det

Nja, stemmer vel heller på den jeg vil se

Valgflesk eller sunn mat? ER vel øyet som ser, det.
Valgflesk eller sunn mat?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..