Om meg

Jeg skriver om livet. Det levde livet, om oppturer, nedturer, psyke og sinn.

 

Jeg er født i 1966, sommerbarn, kreps og svært følsom, ja til tider ganske sart. Jeg er et menneske med en høysenistiv personlighet. Det å være høysensitiv vil si det samme som å være mer sensitiv, følsom, var og mottagelig for ulike typer inntrykk enn det som er vanlig.  Å være høysensitiv er et medfødt personlighetstrekk som gjelder en av fem mennesker og er en helt naturlig egenskap. Sjekk Foreningen for høysensitive http://www.minorg.no for info om høysensitivitet.

Jeg har ellers en variabel psyke, med humørsvigninger og er til tider depressiv. Jeg har gått i terapi på VOP for dette, men dette er nok et medfødt karaktertrekk som er vanskelig å endre. Jeg har i tillegg en flott fastlege som er innsiktsfull og empatisk. Følges også opp av en psykomotorisk fysioterapeut, noe som er fint for meg.

Jeg har samboer og tre barn, f. 91, 94 og 02. Vår familie er svært opptatt av psykisk helse og prioriterer alltid å snakke om dette. Vi er ikke opptatte av fasader og ytre vellykkethet. Det faller seg nok naturlig at vi snakker mye om psykisk helse da min samboer Arvid har bipolar lidelse, type II mens vår datter, Åshild har bipolar lidelse type 1. Johanna har dysleksi og opplevde i alle år å være i en total tapssituasjon på skolen. I tillegg kommer jeg i fra en familie som på farsiden er kjent for sin melankoli og sine depressive sider.

Jeg har en egenskap som er slik at jeg svært ofte, ja, nesten alltid ser og vet hvordan andre mennesker har det. Jeg «ser» bakenfor fasaden, på en måte.

Jeg har også evnen til å kanalisere budskap og lese andre og gi tilbakemelding om dette om det er noen som ønsker dette. Dette er ikke noe jeg gjør uten at jeg blir spurt da det ofte dreier seg om svært ærlige og oppriktige budskap som kan være både tøffe å få, både for meg og den det gjelder.

Jeg er svært åndelig og opptatt av mennesker, relasjoner, selvutvikling, menneskeverd,  medmenneskelighet, kultur og kunst i mange former. Er svært følsom for musikk og er et musisk menneske. Har også evnen til dialog med naturen, noe som er til god hjelp for meg.

Jeg er utdannet vernepleier fra 1989 og har jobbet med mennesker i mange forskjellige situasjoner opp gjennom årene, fra barnehage, til barnevern, hjemmesykepleie, kommunal psykiatritjeneste, og i boliger for utviklingshemmede både på institusjon og i egne boliger. Nå jobber i en eldrebolig for utviklingshemmede i halv stilling.

Ellers så skriver jeg mye, tekster, både på rim og uten versefot. Jeg har skrevet utallige sangtekster, bl.a sangtekster til en hel musikal, musikalen Heming Unge som ble satt opp i Mosjøen kulturhus høsten 2011. I 2014 fikk jeg «Kjerringprisen» av Vefsn-Ensemblet under en flott seremoni på Kulturverkstedet i Mosjøen, noe som var en stor opplevelse for meg.

.http://www.helg.no/kultur/overveldet-over-a-vare-arets-kjerring/s/1-63-7598288

Jeg er medlem av TONO, (tono.no) som tekstforfatter.

Gi meg  uansett tema og jeg skriver om det.

 

 

Hilsen med  kjærlighet og respekt 🙂

 

cropped-blogglogoea.jpg

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Om levd liv, psyke og sinn

%d bloggere like this: